Новини

Назад

У Маріуполі створять Гільдію ковалів

04 грудня 2019, 10:23
1152
Суспільство, Культура

У музеї народного побуту пройшов з'їзд маріупольських ковалів. Учасники підвели підсумки року та визначили подальші плани щодо популяризації ковальської майстерності. Крім того, було прийнято рішення про створення професійної Гільдії.

«В першу чергу, гільдія важлива для того, щоб ми могли об'єднати свої зусилля заради реалізації запланованих проектів. Так, ми роз'єднано намагалися домогтися цілей, а завдяки створенню громадської організації нам легше буде залучити фінансування», - розповідає один з членів Гільдії Анатолій Гущин.

Анатолій займається ковальською справою з 2015 року. За цей час встиг взяти участь в ряді великих фестивалів і виставок. Крім того, завдяки фінансовій підтримці муніципалітету він зміг відправитися на фестиваль до австрійського міста Ібзіц. Чоловік сподівається, що незабаром Маріуполь стане одним з центрів ковальської справи в Україні.

Допомагає в здійсненні планів Маріупольський краєзнавчий музей. Він уже два роки підтримує майстрів в проведенні ковальського фестивалю «Сталеве Джерело».

«Ми проводимо багато спільних проектів. Наступного року хочемо провести третій ковальський фестиваль. Плануємо зробити його більш масштабним. Ближче до Нового року разом проведемо майстер-класи для дітей і молоді. Є й більш амбітні ідеї», - поділився спільними планами співробітник краєзнавчого музею Олександр Горе.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.