Новини

Назад

У Маріуполі стартував конкурс роздільного збору сміття «Зелена скринька»

18 жовтня 2018, 15:05
1240
Суспільство, Екологія

Сьогодні в Маріуполі стартував міський конкурс для об’єднання  співвласників багатоквартирних будинків «Зелена скринька». Він покликаний навчити жителів не тільки вести роздільний збір сміття, а й заробляти на вторсировині. Взяти участь у конкурсі зможуть 100 активних ОСББ.

Начальник управління з питань екології, енергоменеджменту та охорони праці міськради Ваагн Мнацаканян відзначив, що принцип роздільного збору сміття дозволить переробити істотну частку відходів.

«Ми бачимо, як Маріуполь змінюється. Їздять нові сміттєвози «Комунальника» і встановлені євроконтейнери. Необхідне продовження цієї теми. Реалізація даного конкурсу дозволить зрозуміти, наскільки жителі можуть відповідально поставитися до сортування відходів, чи зможуть ОСББ це реалізувати і, яким буде від цього економічний ефект», - розповів він.

За умовами конкурсу, ОСББ, які беруть участь в ньому, повинні будуть організувати у себе пункти збору вторинної сировини: паперу, пластику, металу, скла. Переможцями стануть ті, хто збере найбільшу кількість ресурсів і направить їх на переробку, отримавши дохід. Такі ОСББ отримають цінні призи - економне освітлення для дому.

Для того, щоб допомогти активістам ОСББ правильно організувати роздільний збір сміття на рівні будинку і мотивувати жителів до нових корисних звичок, для учасників конкурсу буде організовано навчання.

Згідно з умовами, кількість учасників конкурсу обмежена. Взяти участь зможуть перші 100 зареєстрованих ОСББ. Перші 50 з них, які організували сортувальні станції, отримають у подарунок по три контейнери для збору сировини.

За словами начальника управління з питань розвитку та підтримки об'єднань співвласників багатоквартирних будинків ДРЖКІ Дмитра Візенкова, колективи жителів ОСББ зацікавлені взяти участь у конкурсі. Тему роздільного збору сміття на зустрічах з ОСББ піднімали протягом декількох останніх місяців.

«ОСББ - це дієвий інструмент виховання наших жителів. Особливо, коли колектив будинку піклується про навколишнє середовище, займаючись роздільним збором сміття. Я сподіваюся, що цей конкурс буде проривним і ми отримаємо високі результати для ОСББ, жителів і в цілому для міста», - підкреслив він.

Конкурс «Зелена скринька» триватиме до 15 січня 2019 року. Зареєструватися до участі можна за телефоном 098 827 17 72. Він організований громадською організацією «Маріупольський Союз Молоді» спільно з Маріупольською міською радою та Агентством місцевої демократії в Маріуполі в рамках проекту «Зміцнення суспільної довіри» (UCBI II), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Подробиці конкурсу - https://www.facebook.com/msmukraine