Новини

Назад

У Маріуполі стартувало навчання для лідерів освітньої системи міста

13 лютого 2018, 13:00
1656
Освіта

Розпочався другий етап проекту «Стань новим посадовцем Маріуполя». Проходить він у вигляді тренінгу на тему «Сучасні технології у сфері освіти» для директорів освітніх закладів і претендентів на цю посаду. Реалізується програма Маріупольською міською радою спільно з Фондом розвитку Маріуполя у рамках проекту «Зміцнення суспільної довіри» (USBI II) за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID).

Спеціально для маріупольських педагогів міжнародний експерт, професор, директор Східно-Європейського Інституту Психології «Україна-Франція» Ірина Маноха розробила тренінг «Освітні інновації: Сучасні технології в сфері освіти».

«Даний тренінг допоможе розкрити себе та навчити новим навичкам, які допоможуть їм у подальшій роботі. Це методи і методики, елементи психології та інструменти необхідні сучасному керівникові навчального закладу», - зазначила директор департаменту освіти Тетяна Братчикова.

У ході тренінгу учасники розглядатимуть питання менеджменту та освіти у рамках реформи. Розглянуть ключові складові навчання дітей з інвалідністю та соціалізацію їх в загальноосвітніх школах. Приділлять увагу і міжнародним проектам, програмам та іншим ресурсам, спрямованим на розвиток школи та сучасні методи подачі інформації учням.

«Наше завдання - навчити педагогів орієнтуватися в складному процесі змін і вміти знаходити необхідні інструменти та ресурси для досягнення цілей. Це буде безцінний досвід, який вже завтра педагоги будуть застосовувати на практиці », - підкреслила Ірина Маноха.

Нагадаємо, у першому етапі брало участь 100 заявок від директорів освітніх закладів та претендентів на цю посаду. Для участі у другому етапі відібрано 75 осіб. Кожен з них пройде три етапи навчання, які дозволять сформувати бачення освіти майбутнього.