Новини

Назад

У Маріуполі стартує масштабний музичний фестиваль «MRPL City» (ПРОГРАМА)

09 серпня 2019, 10:02
2143
Культура, Анонси міських заходів

Сьогодні, 9 серпня, на Азовському узбережжі стартує найяскравіша подія цього літа - музичний фестиваль «MRPL City». Для жителів і гостей міста виступлять понад 70 зірок у різних жанрах.

Перший день фестивалю відкриють Detach, Бумбокс, The Hardkiss, Бакей, Вася Обломов, Місяць, Порнофільми, YUKO, Clan Inside, NSSND, Stage Rockers та інші. З програмою та картою фесту можна ознайомитися нижче.

Організація

Музичний фестиваль пройде з 9 по 11 серпня на території пляжу селища Піщаний. Пропускати людей на фест почнуть з 16:00. Початок виступів артистів о 18:00.

Цього року сцени на фестивалі повністю відповідають європейським стандартам. Наймасштабніша з них оснащена найсучаснішими екранами та унікальним підсвічуванням.

На території проведення фестивалю обладнаний кемпінг. Для комфорту відвідувачів встановлені металеві опори, на яких розмістять 52 гамака.

Буде також працювати екстремальна карусель висотою 15 метрів. Після фестивалю вона продовжить розважати маріупольців до кінця вересня в Театральному сквері.

Також розмістять вже традиційну повітряну подушку. Працюватиме фуд-корт. А відвідувачам запропонують різні сервіси та зони для комфортного відпочинку.

З правилами фестивалю можна ознайомитися ТУТ.

На передодні міський голова Вадим Бойченко перевірив, як проходить підготовка до фестивалю. У впорядкуванні території були задіяні комунальні підприємства Маріуполя. Зокрема, вони займалися механізованим очищенням піску, вивезенням сміття, обладнанням санітарних зон. Мер високо оцінив рівень підготовки.

Під час проведення фестивалю планується цілодобове прибирання пляжу та прилеглої території.

Нагадуємо, з міського бюджету на фест виділено 3 млн гривень на придбання елементів вуличних меблів та елементів благоустрою. Надалі, об'єкти залишаться у власності міста і будуть використані для інших заходів. Сума інвестицій з боку Групи Метінвест склала 4,5 млн гривень.

Транспорт

Для зручності жителів і гостей міста під час проведення фестивалю курсуватимуть безкоштовні автобуси і додаткові маршрути.

На маршруті від зупинки «Донецький юридичний інститут» до місця проведення фестивалю буде задіяно 8 автобусів. Їх рух буде здійснюватися з інтервалом у 2-3 хвилини. Проїзд безкоштовний.

Також з 22:00 до 6:00 будуть організовані додаткові автобусні та тролейбусні маршрути від зупинки «ДЮІ» за трьома напрямками: мікрорайон «Східний», до зупинки «Кальміуський ринок» і мікрорайон «Західний».

Обмежується рух маршрутних таксі 118 і 154, з 14.00 до 6.00 до Донецького юридичного інституту.

Слід зауважити, вартість проїзду в тролейбусах - 7 грн, в комунальному автобусі та маршрутних таксі - 8 грн. У додаткових автобусах, які курсуватимуть від Донецького юридичного інституту до місця проведення фестивалю - проїзд безкоштовний.

Безпека

Правопорядок на фестивалі будуть охороняти співробітники Національної поліції, піші патрулі та екіпажі на машинах. Також буде проводитися зупинка транспортних засобів та їх поверхневий огляд.