Новини

Назад

У Маріуполі розпочався прозорий конкурс на посаду директорів шкіл

29 серпня 2018, 17:10
2248
Освіта

Сьогодні стартував конкурсний відбір кандидатів на посаду директорів закладів середньої освіти. Протягом двох днів оберуть директорів для 25 шкіл. Свою кандидатуру подали близько 40 осіб.

Представників на посаду оцінювала комісія під головуванням заступника міського голови Олександра Кочуріна. До її складу увійшли громадськість, депутати, трудовий колектив шкіл, керівники структурних підрозділів міської ради. Їх налічувало 16 чоловік.

«Робота проходить продуктивно, бо врахували помилки попереднього конкурсу. Є сміливі, які подавали свою кандидатуру одразу до декількох шкіл або до закладів, де не працювали. Це добре, адже з новими ідеями з'являється новий результат», - підкреслив Олександр Кочурін.

Під час конкурсу кандидати на посаду презентували свої проекти розвитку закладів освіти. Представили бачення побудови освітнього процесу, додаткових занять, оновлення та вдосконалення матеріально-технічної бази, взаємодію з вищими навчальними закладами, батьками та іншими установами.

«Кожен керівник повинен розуміти яким чином він буде втілювати реформу освіти у свої школах. Звісно, та людина, яка намагається та хоче, щоб вона запрацювала, повинна мати певні якості та компетенції. Це ті люди, які можуть повести за собою колектив. Це ті люди, які сильні духом, професіонали своє справи та готові до розвитку», - зауважила директор департаменту освіти Тетяна Братчикова.

Сьогодні обирали керівників для 15, 16, 17, 18, 21, 24, 25, 26, 31, 33, 34, 36, 39, 45, 47, 52, 53 шкіл. А завтра відбудеться конкурс на посаду директорів ЗОШ №, 55, 57, СШ№ 63, ЗОШ№ 67, 68, Міського ліцею, НВК № 14, 28.