Новини

Назад

У Маріуполі розпочали встановлення антимагнітних пломб на прилади обліку холодної води

06 вересня 2017, 16:14
1187
Житлово-комунальне господарство

За рахунок коштів міського бюджету за програмою соціально-економічного розвитку Маріуполя закуплено 55 тисяч антимагнітних пломб на суму 610,5 тис грн. Вони будуть встановлені на прилади обліку холодної води комерційних структур, фізособам та дозволять скоротити втрати води від зупинки побутових лічильників за допомогою магнітів.

КП «Маріупольське ВУ ВКГ» веде роботу з скорочення втрат води шляхом заміни мереж водопостачання, встанови контрольних приладів обліку води. А з метою зниження обсягів несанкціонованого забору води з мереж водопостачання міста в Маріуполі почали встановлювати антимагнітні індикатори на водоміри.

«В першу чергу індикатори встановлюються на прилади обліку, які пройшли державну повірку. Додаткові засоби захисту з липня почали встановлювати на лічильники приватних підприємців, бюджетних організацій та установ. Наступний етап - опломбування всіх водомірів у кожному будинку для визначення точного обсягу нерозподіленої води», - прокоментував начальник служби КВПа КП «Маріупольське ВУ ВКГ» Євген Гуцал.

Кожен індикатор має свій індивідуальний номер, який буде вказано в акті перевірки. А за його станом стежитимуть контролери при знятті показань з лічильників. При виявленні спроб самостійного зняття індикаторів або фактів його спрацьовування на магніт споживачеві доведеться сплатити штраф.