Новини

Назад

У Маріуполі рівень захворювання респіраторними інфекціями нижче епідпорогового рівня

28 січня 2019, 18:10
799
Медицина

Про це розповіли медики та представники департаменту охорони здоров'я в ході брифінгу. За їх словами, перевищення порога захворюваності в Маріуполі не відзначалося. На даний момент він нижчий на 14,5%.

За словами начальника відділу з надання первинної допомоги департаменту охорони здоров'я Наталії Телиці, за сезон 2018 і 2019 років респіраторними захворюваннями перехворіло понад 72 тисяч маріупольців. Серед цього числа 60% - діти.

«За останній тиждень дві тисячі людей звернулися до лікаря з симптомами на ГРВІ та грип. Сьогодні на стаціонарі лікарень міста знаходиться 59 дітей. За сезон важких, летальних випадків захворювання на грип не було », - зазначила Наталія Телиця.

Медики додали, що важливим моментом у запобіганні захворювань є вакцинація. Також, в разі перших ознак захворювання необхідно відразу ж звернутися лікаря. Не варто займатися самолікуванням.

У Маріуполі зареєстровано захворювання на кір. Сьогодні на стаціонарному лікуванні перебуває 18 дітей і 19 дорослих. За словами Наталії Телиці, більшість хворих не були щеплені.