Новини

Назад

У Маріуполі пройшов семінар-практикум «Шляхи розвитку ОСББ»

18 вересня 2019, 14:00
585
Суспільство

Маріупольською міською радою сумісно з координатором Проекту HOUSES в Донецькій області проведено семінар-практикум для голів ОСББ «Шляхи розвитку ОСББ». В рамках Проекту ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень». У семінарі прийняло участь 54 голови ОСББ, що представляють більш, ніж 80 об’єднань співвласників.

В якості спікерів були запрошені керівник Навчально-координаційного центру Неллі Дашковець (м. Краматорськ), директор Агенства економічного розвитку Сергій Трандафіл (м. Вознесенськ, Миколаївська обл.), голова громадської спілки «ДТОВ Надія» Валентина Орлова, а також регіональний консультант Проекту Міжнародної Фінансової Корпорації Сергій Казаку.

В рамках першого блоку семінару були розглянуті питання створення та діяльності асоціацій ОСББ. Враховуючи, що законодавство України щодо асоціацій ОСББ не є досконалим, а також мала кількість нормативно-правових актів, що регулюють їх діяльність, породжує багато питань щодо організації фінансової та господарської роботи асоціацій. Спікери семінару ознайомили керівників ОСББ з можливими варіантами взаємодії між асоціацією та ОСББ, що до неї входять в якості членів.

Також окреслені переваги об’єднання ОСББ в асоціації, нові фінансові можливості, які відкриваються для будинків у зв’язку з цим.

Другий блок семінару було присвячено безпосередньо інструментами фінансової підтримки ОСББ, а саме створення револьверного фонду, а також участь у грантових програмах Фонду енергоефективності.

Найближчим часом управління з питань розвитку та підтримки ОСББ в рамках зазначеного Проекту планує провести «школу» для ініціативних груп та новостворених ОСББ, а також практикум з написання грантових заявок. Для голів ОСББ, які планують працювати з Фондом енергоефективнсті в жовтні буде проведено семінар з проведення енергоаудитів житлових будинків.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.