Новини

Назад

У Маріуполі пройшов наймасштабніший фестиваль за всю історію міста (ФОТО)

10 липня 2017, 11:00
926

З 7 по 9 липня в Маріуполі пройшла довгоочікувана та грандіозна музична подія Східної України - фестиваль «MRPL City». Близько 30 тисяч відвідувачів за три дні фестивалю, три сцени і більше 30 зірок світової та української музики, які «запалили» маріупольське узбережжя Азовського моря позитивом та драйвом. Це наймасштабніший фестиваль за всю історію нашого міста.

Подібного рівня захід у місті ніколи не проводився. Близько 8 тисяч квитків розкупили самі маріупольці, решта - мешканці з інших міст України. На сценах пляжу «Піщанка» для меломанів співали «Агонь», «Время и стекло», «Скай», «Тартак», Noize MC, O. Torvald, Onuka, Макс Барських, «Бумбокс», «Hardkiss» і багато інших. Поп-, рок-, хіп-хоп музиканти та «електронщики» подарували глядачам море позитивних емоцій, яскравих вражень і познайомили їх з якісною музикою.

Проведення подібного заходу, а тим більше в прифронтовому місті - було викликом. Ми хочемо цим заходом показати всій нашій країні, що в Маріуполі безпечно, в ньому проходять свята та тут таке ж саме життя, як й в інших містах України
розповіли організатори заходу

За їх словами, аналогом для даного фестивалю став «Казантип», який в силу обставин перестав проводитися в Україні. Тому вирішили створити такий ж самий масштабний музичний майданчик, але в Маріуполі.

«Ми робимо все можливе, щоб показати всім, що Маріуполь - це живе, святкове місто і тут відкриті до нових віянь музичної культури України», - підкреслили організатори.

Що стосується безпеки, то цілодобову охорону забезпечували Національна гвардія України, національна поліція, власна охорона фестивалю, берегова охорона, кінологи, піротехніки, рятувальники, служба безпеки України. Велику підтримку в проведенні фестивалю надала міська влада.

Глядачі «MRPL City» залишилися задоволені організацією музичного фестивалю. На «маріупольському Казантипі» можна було і підкріпитися, і розслабитися в зонах відпочинку, і розважитися, і посидіти біля моря. Найспекотніше було біля сцен, де люди підспівували і танцювали під улюблену музику.

«Давно так не відривалася! Третій день ми тут – ані втоми, ані нудьги! Великий респект організаторам – послухала все: і рок, і поп і електронщину. Ми вперше у Маріуполі і приємно здивовані такою дружньою атмосферою. Маріуполь – зелене місто з приємними, чуйними людьми. Воно виявилося цікавим та яскравим», - поділилася Олена, мешканка Дніпра.

В планах у організаторів зробити фестиваль щорічним.