Новини

Назад

У Маріуполі пройшов форум, присвячений гендерно зумовленому й домашньому насильству

15 травня 2019, 18:00
1270
Суспільство

Сьогодні у Маріуполі відбувся форум, присвячений взаємодії у сфері запобігання та протидії гендерно зумовленому й домашньому насильству. Мета заходу – посилити координацію та ефективне надання послуг. У залі були присутні представники ООН, державних служб, поліції та Маріупольської міськради. Через онлайн-зв’язок на хвилюючі питання відповідала заступник Міністра соціальної політики України Наталія Федорович.

Вона зауважила, що у Міністерстві соціальної політики України розроблюються нові освітні програми. Вони націлені на попередження проявів насилля. «Я дуже рада, що форум проходить саме у Маріуполі, бо місто займає активну позицію у рішенні проблем гендерно зумовленого та домашнього насильства», - наголосила Наталія Федорович.

Крім того, в Україні діють державні програми з психологічної реабілітації для учасників бойових дій. У Маріуполі також працюють кваліфіковані психологи, що спілкуються як з учасниками бойових дій, так і з їх родинами.  

«У Маріуполі працює мобільна група соціально-психологічної допомоги, впроваджена корекційна програма для агресорів. Також відкрито кризовий центр з можливістю постійного проживання. Мобільна бригада виїжджає на адреси спільно з працівниками соціальних служб за повідомленням від поліції або за зверненнями самих постраждалих. На місці з'ясовується ситуація, надається психологічна допомога. При необхідності спеціалісти можуть допомогти постраждалому дістатися до безпечного місця. Наприклад, у Шелтері жінки можуть перебувати з дітьми від доби до декількох місяців. Там їм надають психологічну та юридичну допомогу», -  розповів Секретар міської ради Степан Махсма.​