Новини

Назад

У Маріуполі пройшло обговорення конкурсу «Культурні столиці»

13 січня 2020, 11:44
630
Культура

Впродовж грудня та січня проходила серія зустрічей з громадою щодо участі Маріуполя в конкурсі від Українського культурного фонду. Творчі маріупольці активно працювали над пакетом ініціатив для конкурсу на звання «Велика культурна столиця». Відбулися робочі зустрічі та громадські обговорення. 12 січня пройшла фінальна зустріч з громадою міста. Присутні разом обговорили ініціативи, які остаточно увійдуть у заявку на конкурс.

На даний момент, активісти спільно з міською радою сформулювали та підготували 10 проєктів. Вони спрямовані на популяризацію культурних традицій Приазов'я. Це вже знайомі маріупольцям масштабні музичні, театральний та книжковий фестивалі. Серед нових заходів, які вперше можуть бути реалізовані в рамках проєкту – «Ніч музеїв», хореографічний проєкт «4 стихії», дитячий - «КOLO», фестиваль поколінь Generation House та інші.

За словами організаторів зустрічі, ця культурна програма сприятиме діалогу між містами та країнами, між різними верствами населення, а також допоможе Маріуполю в довгостроковому розвитку культури. Виграш в конкурсі дозволить нашому місту отримати почесне звання «Велика культурна столиця України» строком на рік. А також фінансування в розмірі 25 млн гривень на реалізацію проєктів.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram. ​