Новини

Назад

У Маріуполі пройшло чергове засідання Зеленої ради

20 грудня 2019, 20:18
766
Суспільство, Екологія

Засідання Зеленої ради відбулось у приміщенні у Центральної бібліотеки ім. В.Г. Короленка. Також на зустрічі були присутні начальник управління з питань екології, енергоменеджменту та охорони праці Ваагн Мнацаканян, представники містоутворюючих підприємств і громадськості.

Голова Зеленої ради Валентина Абалмасова поділилася результатами проєкту з переробки відходів у своєму ОСББ. За рік сортування вдалося переробити 4 тони сміття. Цього року Зелена рада подала та виграла реалізацію проєкту з сортування у програмі Бюджет громадської участі. Це дозволить долучити до екологічної акції ще 54 ОСББ Маріуполя. За її словами, наступного року, завдяки сортуванню, планується зменшення навантаження на полігон до 250 тон.

За 6 місяців роботи Зеленої ради було ініційовано чотири проекти. Це організація міжнародної акції «Всесвітній день прибирання» від громадської організації «Let’s do it, Ukraine», до якої долучилося більш ніж 400 осіб. Проєкт впровадження роздільного збору відходів в ОСББ «Забиваємо баки» переміг у програмі «Громадський бюджет» і буде реалізований у 2020 році. Проведення екологічного фестивалю з популяризації сортування твердих побутових відходів «ГрінФест» заплановано на наступний рік, він переміг у конкурсі міні-проектів. А також проєкт впровадження роздільного збору відходів у навчальних закладах міста

На засіданні представники металургійних підприємств розповіли про хід реалізації проєктів, що націлені на покращення навколишнього середовища в рамках зміни санітарно-захисних зон. Також вони виступили з докладом про заходи, щодо проведення озеленення території біля підприємств. За півроку члени Зеленої ради три рази відвідали металургійні заводи, де мали змогу безпосередньо поспілкуватися з керівництвом.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.