Новини

Назад

У Маріуполі пройшли масштабні навчання з ліквідації умовної пожежі

16 квітня 2018, 11:43
872
Суспільство

Місця з масовим перебуванням людей, такі як розважальні центри, палаци культури та спортивні комплекси, повинні відповідати певним нормам пожежної безпеки. Адже у разі виникнення пожежі або будь-якої іншої надзвичайної ситуації, подібні заклади стають смертельно небезпечними для сотень людей. Саме тому фахівцями Служби порятунку проводяться перевірки об’єктів із масовим перебуванням людей.

Зокрема, минулого тижня у Маріуполі в одному з найбільших спортивних комплексів міста «Іллічівець» відбулися тактито-спеціальні навчання з відпрацювання гасіння умовної пожежі та евакуації громадян.

За легендою, під час книжкового фестивалю, через необережне поводження з вогнем виникла пожежа на першому поверсі спортивного комплексу. Автоматична система пожежогасіння не спрацювала. Існувала загроза подальшого розповсюдження вогню та обвалу даху. Ситуація ускладнювалася щільним задимленням. Крім того, на другому та третьому поверхах залишились люди, які потребують допомоги.

На місце події за лічені хвилини прибули підрозділи 3-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області. Рятувальники одразу приступили до проведення розвідки і гасіння пожежі. Першочерговим завданням було евакуювати людей із палаючого приміщення. На одному з поверхів вогнеборці виявили двох постраждалих. Бійці ДСНС у складі ланки газодимозахисної служби вивели їх на свіже повітря та передали працівникам медичної допомоги. Завдяки злагодженим та оперативним діям рятувальників пожежа була ліквідована.

Як зазначили учасники заходу, проведення подібних тренувань дозволяє покращувати навички ліквідації масштабних пожеж та евакуації великої кількості людей. У разі виникнення пожеж на об’єктах із масовим перебуванням людей вкрай необхідно   знати порядок дій, мати налагоджену систему взаємодії з іншими екстреними службами. Адже від вправності кожного рятувальника залежать людські життя.