Новини

Назад

У Маріуполі пройшла виставка світлин дітей, які народилися у перший рік конфлікту на Донбасі

22 вересня 2020, 09:46
496
Суспільство

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) представив фотопроєкт «Мої діти ніколи не бачили мирного неба». Він розповідає про повсякдення дітей, які народилися у перший рік конфлікту на Донбасі, їхніх батьків, а також про їх очікування від першого навчального року. Всього 59 світлин, зроблених у різних містах і селах уздовж лінії зіткнення на Донбасі. Виставка проходила в одному з торгівельних центрів міста. Також у Краматорську та Сєвєродонецьку.

У рамках більш широкої концепції «Безпечний доступ до освіти» делегація МКЧХ в Україні використовує багатосторонній підхід до вирішення проблем на Донбасі. Таким чином намагається підвищити безпеку шкіл і дитячих садів, створюючи для дітей сприятливу атмосферу та безпечне середовище. Програма МКЧХ «Безпечний доступ до освіти» також спрямована на підвищення обізнаності дітей, їхніх вчителів та батьків про ризики, підвищення їхньої стійкості в умовах конфлікту та удосконалення процесу евакуації.

З 2015 року програма МКЧХ була поширена на сотні навчальних закладів на 450-кілометровій лінії зіткнення конфлікту на Донбасі.

Основні заходи включають формування безпечної поведінки, створення безпечного середовища для дітей та шкільної спільноти в цілому, а також надання їм допомоги в подоланні наслідків конфлікту шляхом занять з інформування щодо мінної небезпеки; психосоціальної підтримки та тренінгів для вчителів; поширення навчальних матеріалів і матеріалів для розвитку дітей; противибухових захисних заходів; ремонту/відновлення освітньої інфраструктури; поліпшення шкільних кухонь; створення безпечних ігрових просторів; надання ігрового і спортивного інвентарю; обладнання шкільних підвалів/саморобних укриттів і надання засобів навчання та аптечок для першої допомоги.

Світлини з виставки можна знайти на офіційній сторінці делегації МКЧХ в Україні на Facebook: https://www.facebook.com/ICRCUA  або на веб-сайті: http://ua.icrc.org/