Новини

Назад

У Маріуполі пройде мистецький фестиваль «Простір мрій»

04 вересня 2019, 10:53
1499
Суспільство, Культура, Анонси міських заходів

З 7 по 8 вересня на базі центру сімейного відпочинку «Акварель» пройде самий художній фестиваль Приазов'я - «Простір мрій». В ході його відбудеться урочиста презентація ковальських скульптур від авторів-художників з Полтави, Чернівців, Львова та Маріуполя. Також громадам Маріуполя, Мангуша і Сартани будуть подаровані ковані скульптури, зроблені за ескізами дітей. Організатором проекту виступає Маріупольська організація НСХУ за підтримки Українського культурного фонду.

У суботу гостей фестивалю чекає яскрава святкова програма. Всі бажаючі зможуть взяти участь у колективному розписі гігантської металевої скульптури - «птах-риба». Ця інсталяція - бренд проекту "Простір мрій". Вона розташується на горі з мальовничим видом на Азовське море. Її довжина близько 6 метрів і важить вона 4 тонни.

Також пройдуть виставки унікальних творів мистецтва, картин молодих художників і малюнків дітей. Будуть організовані майстер-класи з гончарної справи, спортивна естафета від клубу історичної реконструкції. З концертною програмою виступлять творчі колективи Міських центрів позашкільної роботи. Відбудеться танцювальний флешмоб, конкурси, квести та море яскравих подій.

О 15:00 планується урочиста передача кованих скульптур громадам Маріуполя, Мангуша і Сартани. Зараз вони в процесі виготовлення. 10 робіт, створені за ескізами дітей, прикрасять паркові зони міста і районів.

У неділю на базі «Акварелі» буде організована творча лабораторія. Тут юні художники і любителі зможуть взяти участь в пленерах і майстер-класах від відомих українських і закордонних майстрів.

Нагадаємо, 100 учнів художніх шкіл Маріуполя і районів взяли участь у конкурсі на кращий ескіз для скульптури. З них професійне журі відібрало 10 кращих малюнків. В рамках реалізації проекту в Маріуполі пройшла зустріч юних художників з майстрами ковальської справи зі Львова, Полтави, Бердянська і Маріуполя.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.