Новини

Назад

У Маріуполі пройде хакатон для дівчат в сфері STEM

16 липня 2019, 16:50
882
Суспільство, Освіта

З 17-19 липня в Маріуполі пройде хакатон «Hack4Good: як зацікавити дівчат в STEM». У ньому візьмуть участь школярки і студентки технічних спеціальностей від 15 до 22 років з Донецької, Запорізької та Луганської областей. Протягом трьох днів разом з наставницями вони будуть працювати над ідеями власних проектів. Основна мета - зробити STEM-професії цікавими для дівчат.

STEM-освіта - це модель комплексної взаємодії актуальних на сьогодні сфер: науки, технології, інженерії та математики. Мета даного проекту - розробка підходів для інтеграції дівчат в сферу STEM.

В ході триденного хакатона учасниці обговорять умови, що сприяють відтоку жінок зі сфери технологій на ключових освітніх етапах. Долучаться до розробки інноваційних програм для вирішення даної проблеми. Спробують розвінчати гендерні стереотипи. Також познайомляться з успішними жінками, які побудували стрімку кар'єру в області STEM.

Дослідження показують, що дівчата приділяють менше уваги вивченню STEM-предметів. Це обумовлено усталеними гендерними стереотипами. За даними дослідження Ureport / UNICEF / UNFPA, тільки 23,2% дівчат впевнені в своїх силах в сфері науки і технології. 17,1% вважають, що STEM - це чоловіча сфера. В результаті, в престижних і високооплачуваних STEM-професіях працюють тільки 23% жінок.

Організаторами виступають - CSR Ukraine, експертна організація Центр «Розвиток КСВ» (ініціатива # ДівчатаSTEM) і Фонд народонаселення ООН в Україні за фінансової підтримки Посольства Республіки Естонії в Києві.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.