Новини

Назад

У Маріуполі пройде баскетбольний турнір пам'яті Заслуженого тренера України Валентина Романця

21 вересня 2018, 15:10
998
Спорт

За традицією, напередодні великого баскетбольного сезону, 22-23 вересня в Маріуполі відбудеться восьмий турнір пам'яті Заслуженого тренера України Валентина Романця. На паркеті Палацу спорту «Азовмаша» зустрінуться чотири команди: дві МБК «Маріуполь», ДОС ДЮСШ «Дніпро» і БК «Краматорськ».

Турнір заснований у 2011 році і з тих пір проводиться щорічно. У різні роки в ньому брали участь кращі баскетбольні клуби ближнього зарубіжжя. Вони грали в данину пам'яті Валентину Романцю - видатній людині, тренеру, який виховав зірок першої величини і підняв планку розвитку баскетболу в Маріуполі на найвищий рівень.

27 років тому на спортивній арені України з'явився баскетбольний клуб «Азовмаш». До цього з 1979 року існувала маріупольська баскетбольна команда «Новатор», яку заснували Валентин Романець. Надалі він Керував клубом, коли команда грала в першій, вищій лігах і в "Суперлізі" аж до початку 2001 року.

Завдяки Валентину Романцю БК «Азовмаш» став володарем Кубка України, а також брав участь в європейських змаганнях. Але головним його досягненням у житті, як він сам говорив, були спортсмени, яким він сам дав дорогу у великий баскетбол.