Новини

Назад

У Маріуполі проходить виставка унікальних робіт з міді і бронзи

16 жовтня 2019, 15:50
1356
Культура

У Маріуполі проходить персональна виставка скульптора-медальера Юрія Шевякова. На ній представлено понад 100 художніх робіт.

У трьох залах Художнього музею ім. А. Куїнджі експонуються унікальні роботи з міді і бронзи, виконані в авторській техніці. Плакета, медалі різної тематики, ювілейні значки, скульптура малої пластики - своєрідний звіт медальера за 30 років творчого життя.

Також на виставці представлений стелаж з мідним посудом - чайники, глечики, баклаги і турки.

«На шийці однієї з баклаг вигравірувані факсиміле скрипкових ключів культових композиторів. Відвідувачі також можуть побачити дві моделі з пластиліну, які я склав самостійно. Це відкриє секрети створення предметів мистецтва », - розповів автор.

В медалях і плакетах Юрія Шевякова дивує монументальна узагальненість форм і лаконічність композиції в невеликих розмірах цих творів. Фахівці відзначають в його творчості ємність, змістовність пластики і емоційне навантаження.

На виставці представлені медалі, присвячені видатним діячам і знаменним подіям. Плакети автора мають програмні назви, які служать своєрідним ключем до прочитання його наповнених філософським змістом робіт.

У становленні медальера Юрія Шевякова важливе місце займає Заслужений діяч мистецтв України, відомий художник-медальер Юхим Харабет, який «благословив» автора на професійну творчість.

Сьогодні Юрій Іванович Шевяков - скульптор, медальєр, художник декоративно-прикладного мистецтва, член Національної спілки художників України - НСХУ і Міжнародної Федерації Художньої Медалі - F.I.D.Е.М.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.