Новини

Назад

У Маріуполі проходить міжнародний архітектурний конкурс

11 січня 2020, 11:44
802
Суспільство, Культура, Анонси міських заходів

У Маріуполі триває збір заявок на участь у концептуальному архітектурному конкурсі. Архітекторам з усього світу і України пропонують розробити проєкт мультифункціонального культурного центру «Порт Культур». Дедлайн подачі заявок - восьме березня, реєстрація за посиланням.

«Порт Культур» розташується на базі пошкодженої будівлі Головного управління внутрішніх справ за адресою вулиця Георгіївська, 63. Ознайомитися з умовами проведення конкурсу та отримати необхідну інформацію про об'єкт архітектори можуть на офіційному сайті. Ініціатором проведення фестивалю виступає ККП «м.ЕХАБ» Маріупольської міської ради.

До складу журі увійдуть: міський голова Вадим Бойченко, історик і доктор гуманітарних наук Януш Маршалец і архітекторка Ромеа Мурін. Також свій голос за один з проєктів зможуть віддати і маріупольці, проголосувавши онлайн. Переможця оголосять в квітні.

Нагадаємо, в 2019 році було прийнято рішення про створення в Маріуполі принципово нового культурно-освітнього центру «Порт Культур». Основна мета - актуалізація історичної та культурної спадщини міста та регіону.

Локація реалізації проєкту обрана не випадково. На початку 20 століття тут розміщувалися казарми, під час Другої світової війни - біржа праці, звідки вивезли на примусові роботи до Німеччини понад 60 тисяч осіб. У 2014 році будівля, в якій на той момент знаходилося управління внутрішніх справ міста, була захоплена. Потім звільнена в результаті спецоперації українських військових. На думку авторів концепції, саме ця будова має стати місцем рефлексії над історією і культурою міста.

Варто відзначити, в ході опитування на початку 2019 року, 26% городян підтримали проєкт реконструкції будівлі та створення центру сучасного мистецтва або музею. «Порт Культур» стане символом відродження міста і нової архітектурною пам'яткою Маріуполя.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.