Новини

Назад

У Маріуполі проходить масштабне будівництво трьох спортивних майданчиків

04 березня 2021, 09:45
769
Спорт, Розвиток інфраструктури

Цього року планується завершити масштабне будівництво трьох спортивних майданчиків. Вони з’являться на місцях старих, більш менших за площиною майданчиків біля шкіл №5, №15 та №56. Завдяки сучасному покриттю та освітленню, на локаціях можна буде грати в футбол, баскетбол, волейбол, теніс та проводити бігові змагання до пізнього вечора. Крім того, будуть створені умови для занять воркаутом. Мета – залучити молодь до занять спортом та створити для цього комфортні умови.

Так, біля школи №56 збудовані майданчики зі штучним покриттям, універсальні та для воркауту. Вони будуть доповнені біговою доріжкою та спринтом. Зараз на 70% встановлено бордюрний камінь. Розпочато роботи з відведення води, а саме змонтовано кільця для дренажного колодязя. Продовжуються роботи з улаштування щебеневої підоснови для бігової доріжки та спринту. Далі її покриють пенополіуретановим матеріалом -  гумове покриття, яке характеризується високою зносостійкістю до механічних пошкоджень та атмосферних опадів.

Майданчик біля школи №5 також повністю змінить свій вигляд. На локації можна буде тренуватися, займатися воркаутом та проводити спортивні змагання. Вже виконано роботи з установки огородження, улаштування основи та штучного покриття майданчика для гри в міні-футбол. На майданчику для бадмінтону та настільного тенісу улаштовано покриття з асфальтобетону, виконано основу зі щебеню для дитячого майданчика та встановлені гумові поребрики.

Комфортні умови для заняття спортом в темний час доби створить енергоощадне зовнішнє освітлення. Також на місці буде спеціальна зона для дітей з сучасним гумовим покриттям, яке у майбутньому допоможе зменшити травматизм школярів. На завершення робіт універсальний майданчик буде покрито фінальним шаром безшовного гумового покриття.

На майданчику біля школи №15 вже виконані роботи з демонтажу теперішніх покриттів, металоконструкцій та бетонних фундаментів підпірних стін. Планується будівництво спортивного поля для футболу площею понад 900 квадратних метрів з покриттям зі штучної трави. Бігову доріжку та майданчик для гри в баскетбол застелять гумовим покриттям. На дитячому майданчику вистелять гумову плитку, встановлять сучасне ігрове обладнання, огородження. Крім того, планується встановити освітлювальний комплекс, трибуни та флагшток​.