Новини

Назад

 У Маріуполі продовжать програми з будівництва соціального житла та придбання квартир

27 серпня 2018, 17:03
1061
Суспільство, Засідання виконавчого комітету

Сьогодні в Маріуполі пройшло позачергове засідання виконавчого комітету. Члени виконкому затвердили список для постановки на облік з надання житлоплощі для тимчасово переміщених осіб.

Міський голова Вадим Бойченко розповів, що Маріуполь допомагає внутрішньо переміщеним особам вирішити квартирне питання. Спільно з державою в місті реалізується ряд програм. Як результат - завершується реконструкція двох будівель під соціальне житло. Уже восени близько 40 сімей заселяться в квартири.

Для реалізації програми з ініціативи міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України в Маріуполі за участю громадськості розробили спеціальне положення. Воно дозволило за бальною системою об'єктивно та прозоро провести відбір людей, які претендують на дане житло. Його отримають кваліфіковані переселенці, яких потребує Маріуполь: педагоги, силовики, медики та інші.

«Програма набирає обертів і має продовження. Вона працює для нових маріупольців, які приїхали до нас розвивати Маріуполь в рамках стратегічних ініціатив», - зазначив мер.

Всього на обліку з надання житлоплощі для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб знаходиться 340 осіб. До кінця року житло отримають близько ста людей.