Новини

Назад

У Маріуполі прийняли бюджет на 2019 рік

18 грудня 2018, 15:03
1765
Сесії міської ради

Сьогодні в Маріуполі на сесії міськради депутати прийняли проект бюджету міста на 2019 рік. Бюджет на наступний рік в три рази більше, ніж в 2015 році. Він складе рекордну суму - 3 мільярди 144 мільйони гривень. З них понад 1 мільярд гривень - бюджет розвитку міста.

Кошти будуть спрямовані на реалізацію ключових проектів Маріуполя. Міський голова Вадим Бойченко зазначив, що бюджет 2019 року відповідає викликам Стратегії розвитку Маріуполя-2021. В її основі - соціологічні дані, куди лягли побажання жителів міста та визначені пріоритетні напрямки розвитку.

«Бюджет 2019 року - фундаментальний і дуже важливий документ. Він відображає в собі всі ключові напрямки, які закладені в Стратегії Маріуполя. Ключове - баланс між операційними витратами та інвестиціями, які ми направляємо на розвиток нашого міста»,
підкреслив мер.

За словами міського голови, Маріуполь встав на шлях сталого розвитку. Позитивні зміни, які містяни побачили у 2018 році, продовжаться в наступному.

Акцент у бюджеті розвитку зроблений на підтримку реформи ОСББ та модернізацію дорожнього-транспортної інфраструктури. Крім того, в 2019 році планують перейти до реалізації масштабних проектів, покликаних вирішити ключові проблеми міста. Серед них - водопостачання, водовідведення, зовнішнє освітлення, нова транспортна модель.

«Бюджет Маріуполя перетнув рекордну кордон. Левову частину цих коштів ми направимо на розвиток нашого міста. Це амбітний бюджет. Ми щиро віримо в те, що сьогодні Маріуполь є вітриною відновленого українського Донбасу. Через призму нашого міста і його інфраструктурних проектів ми показуємо, що Маріуполь сильне, розумне та надихаюче місто. Вірю, що Маріуполь буде розвиватися, а разом з ним і вся Україна»,
зазначив Вадим Бойченко.