Новини

Назад

У Маріуполі Президент України відвідав комбінат імені Ілліча

15 червня 2019, 17:57
1760
Суспільство

Сьогодні з робочою поїздкою Маріуполь відвідав Президент України Володимир Зеленський. Разом з Міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, послом Франції Ізабель Дюмон та міським головою Вадимом Бойченко він відвідав металургійний комбінат імені Ілліча.

В ході візиту гості подивилися на роботу машини безперервного лиття заготовок № 4. Вартість проекту становить 150 млн доларів. Комплекс розроблений з урахуванням європейських стандартів.

Також відбулося підписання контракту між французькою компанією Air Liquide і Групою Метінвест щодо будівництва сучасної повітрерозподільчої установки. Вона забезпечить потреби комбінату в кисні, який необхідний для виробництва чавуну.

Президент України зазначив, що це важливий інвестиційний проект як для Маріуполя, так і для країни. Також Володимир Зеленський подякував Ізабель Дюмон за партнерство та віру в стабільність України.

Ми можемо говорити про великі інвестиційні проекти в Україні. Сьогоднішній сигнал - це дуже важливий сигнал для всього світу, що всім країнам нема чого боятися. Це важливий інвестпроект для України та для Маріуполя. Те, що показало нам сьогодні це прекрасне підприємство, доводить - у нас прекрасна країна та гідні люди,
зазначив Гарант.

У свою чергу Ізабель Дюмон підкреслила, що будівництво комплексу дає надію віри в майбутнє: «Маріуполь стає все більш і більш привабливим, попри вплив конфлікту на Донбасі. Ми впевнені: Україна та Франція й надалі будуть йти вперед до нових цілей і звершень».

Генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков додав, що виробничий комплекс буде зводитися власними силами.

«Ми модернізуємо не тільки основне виробництво, але і допоміжну інфраструктуру. Останній раз подібний проект був реалізований ще в докризовому 2007 році. Вперше за 12 років ми побудуємо виробничий комплекс своїми силами», - підсумував Юрій Риженков.