Новини

Назад

У Маріуполі презентували унікальну книгу дитячих листів дорослим

28 листопада 2019, 16:08
545
Суспільство, Культура

У Маріупольській школі мистецтв відбулась презентація книжки«Лист дорослому». В ній зібрано 65 листів написаних дітьми батькам, вчителям, військовим. Головна мета проекту – дати можливість хлопцям та дівчатам поділитися своїми найважливішими думками та проблемами.

Автори проекту - поет Оксана Стоміна та представник Донецького обласного військового комісаріату Олег Украінцев, -  читали уривки з книги, поділилися своїми дитячими спогадами. У свою чергу, учні продемонстрували свои малюнки, розповіли про свої проблеми у стосунках з дорослими

Оксана Стоміна розповідає, що книжка стала результатом конкурсу. Діти, які проживають на сході України, могли написати лист будь-якому дорослому та висловити все, що вони хочуть. Ці «послання» нерідко про найважливіше, що турбує їх у взаєминах з батьками чи вчителями.

«Діти нерідко не можуть висловити всі свої думки дорослим. Нерідко вони бояться, вагаються. Ми, як дорослі, маємо зробити перший крок їм назустріч. Тож даний проект мав допомогти їм дати слово. Діти з великою цікавістю сприйняли цю ідею», - розповідає вона.   

Оксана додає, що книжка ця не для дітей, а для дорослих. Саме їм адресовані ці листи. Серед яких є історії про образи, біль, війну та надії. Передмову написали відома акторка Ольга Сумська та музикант Дмитро Шуров. У кінці збірника розміщено найбільш психологічно важкий лист. Його написав хлопчик, який знаходився у лікарні і знав, що незабаром помре. Він адресував свій «меседж» всім дорослим.

Ілюструванням збірника займалися учениця маріупольської школи мистецтв Анастасія Журавльова та Кирило Резніченко. Книжку «Лист дорослому» буде надіслано у всі міські бібліотеки. Також автори проекту сподіваються, що її буде презентовано у школах міста.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.