Новини

Назад

У Маріуполі презентували геоінформаційну систему міста

27 листопада 2019, 16:57
1297
Суспільство, Економіка

В освітньому мультицентрі «Спалах» презентували геоінформаційну систему Маріуполя. Її мета – дати можливість маріупольцям отримати вільний доступ до раніше важкодоступної інформації. Про це розповів радник міського голови з питань публічності, підзвітності та запобігання корупції Андрій Єфремов.

За його словами, геоінформаційна система складається з геопорталу та адміністративної складової. На порталі буде розміщено інформацію про земельні ділянки, комунальне майно, рекламні об’єкти, інвестиційні проекти та проекти Програми соціально-економічного розвитку.

«Ці дані зможуть побачити всі бажаючі. Наприклад, якщо підприємець хоче орендувати якесь приміщення, то йому достатньо зайти на цю мапу та подивитися доступні приміщення. При цьому можна обрати через фільтр бажану площу. Додатково є можливість побачити строк оренди, вартість об’єкту тощо», - розповів Андрій Єфремов.

Експерт з місцевого самоуправління програми «Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні» Богдан Бойко наголосив, що дана ініціатива дозволить місту стати більш прозорим та відкритим. Для громадян це нова можливість легко та доступно отримати необхідну інформацію.

Під час презентації присутнім продемонстрували, як користуватися порталом та розповіли про його переваги. Запустити геопортал планують вже в першій половині грудня.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.