Новини

Назад

У Маріуполі представили роботи міжнародних художників-пейзажистів

04 червня 2021, 17:22
1006
Культура

Сьогодні у Маріуполі пройшло відкриття меморіалу ім. А. Куїнджи. На експозиції представили роботи 55 художників-пейзажистів з різних країн світу.  Подія проходить раз на п’ять років.

Протягом місяця проводився відбір заявок на участь. Обрано 28 маріупольських художників і 27 з інших країн (Казахстан, Бразилія, Литва, Латвія, Грузія, Греція, Канада, Іспанія та ін.). Крім того, картини понад 300 художників будуть розміщенні у пам’ятних каталогах.

«Мета проведення меморіалу – продовження традицій започаткованих Архипом Куїнджі. Як відомо, він завжди підтримував починаючих художників. Сьогодні допомагаємо молодим митцям, які працюють у стилі живопису стати більш впізнаваними», - розповіла директорка департаменту культурно-громадського розвитку Діана Трима.

Презентація робіт та нагородження авторів пройшли у подвір’ї Художнього музею ім. А. Куїнджі. У присутніх була можливість вільного спілкування з художниками, які розповіли про етапи роботи над картинами. У вечорі всі бажаючі зможуть подивитися серію міні-фільмів про А. Куїнджі та подивитися виставку пейзажистів у музеї.

У рамках IV Меморіалу протягом місяця будуть проводитися культурно-розважальні заходи з квестами, екскурсіями та фотовиставкою. Це спільний проєкт департаменту культурно-громадського розвитку міської ради, Національної спілки художників України та Маріупольської спілки художників.