Новини

Назад

У Маріуполі представили картини з різних куточків України

04 червня 2021, 16:00
668
Культура

У Центрі сучасного мистецтва і культури ім. А. Куїнджі відкрилася виставка картин «Схід-Захід». Свої живописні роботи представили художники зі Львівської, Івано-Франківської, Донецької, Луганської, Одеської, Чернігівської та Закарпатської областей. Також були картини митців з Латвії та Греції. Разом 60 робіт написаних у різних жанрах. Їх можна буде подивитися до 14 липня.

Гостями заходу стали директорка департаменту культурно-громадського розвитку Діана Трима, заступниця начальника управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації Аліна Певна та начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської облдержадміністрації Володимир Федорак.

«Ця виставка - творчій обмін, що робить нас ближчими один до одного. Сьогодні ми показуємо – Українці єдині, нас об’єднує мистецтво. Також ми звертаємо увагу на талановитих художників сучасності та разом формуємо культурне майбутнє України», - зазначила Діана Трима.

Музичний супровід урочистого заходу забезпечив ансамбль народної музики «Бревіс» з обласної філармонії Івано-Франківська.

Виставка діє в рамках меморандуму «Змінимо країну разом» та являє собою етап культурного обміну між Східними та Західними регіонами України. Вона реалізується управлінням культури та туризму Донецької облдержадміністрації за підтримки департаменту культурно-громадського розвитку Маріупольської міськради.