Новини

Назад

У Маріуполі посилять зовнішнє освітлення

15 червня 2018, 15:18
1350
Житлово-комунальне господарство, Засідання виконавчого комітету

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Маріупольської міської ради підтримали проект-рішення про залучення кредиту від Європейського інвестиційного банку на реалізацію проекту з реконструкції системи зовнішнього освітлення міста. З його допомогою можна підвищити якість освітлення вулиць і заощадити кошти місцевого бюджету.

«Залучення коштів в обсязі понад 11 млн Євро дозволять провести повну заміну існуючого зовнішнього освітлення з його розширенням на сучасне LED-освітлення з заміною проводів, кронштейнів, шаф управлінь та системи управління зовнішнім освітленням по всьому місту», - зазначив директор ПЕСНО «Міськсвітло» Сергій Приліпин.

На даний момент система зовнішнього освітлення Маріуполя складається з великої кількості застарілих світильників. Використання ламп розжарювання призводить тільки до збільшення використання електроенергії та додаткових витрат на нього. Ці світильники використовуються більше 20 років і не забезпечують належного освітлення. Незадовільний рівень освітленості призводить до проблем вільного та комфортного пересування жителів вулицями міста, а іноді і до травматизму. Так, на сьогоднішній день в Маріуполі відсутнє зовнішнє освітлення по 316 вулицям, що становить понад 20% території міста.

Основне завдання інвестиційного проекту - замінити близько 29 тисяч світильників на нові з застосуванням LED-технологій, зменшити використання електроенергії, поліпшити безпеку дорожнього руху та екологію міста.

«Один із пріоритетів Маріуполя - вирішити проблему з зовнішнім освітленням. Заміна ламп розжарювання на LED-освітлення дозволить в рази менше споживати електроенергію. Світло дійде до тих вулиць, на яких ніколи не було освітлення. А найголовніше - цей проект окупається. Ми кардинально змінимо ситуацію з точки зору зовнішнього освітлення та безпеки Маріуполя»,
зазначив міський голова Вадим Бойченко.

Зараз проект міста проходить фінальний поріг погоджень. При його остаточному затвердженні, він дозволить Маріуполю підвищити ефективність і знизити споживання електроенергії на 50-60% шляхом встановлення сучасних енергозберігаючих світлодіодних ламп з дистанційним управлінням потужності світильника - в залежності від часу доби (інтенсивності руху автомобілів або пішоходів).