Новини

Назад

У Маріуполі понад 300 безпритульних тварин знайшли свої домівки

05 січня 2022, 11:52
750
Суспільство

Комунальне підприємство «Щасливі тварини» протягом минулого року стерилізовало 1487 собак. Усі вони були кліпсовані та щепленні від сказу. За 2021 рік співробітникам вдалося прилаштувати 321 тварину.

«Головна мета підприємства – пропагування гуманного відношення до тварин, регулювання кількості безпритульних тварин у місті. Їх стерилізують та імунізують, а за час перебування у стаціонарі співробітники займаються пошуком для них господарів», - розповіла директорка МКП Олена Швидка.

За рік КП відвідало понад 50 освітніх закладів, організацій та підприємств. Усі вони допомогли підприємству та підтримали безпритульних тварин. Так, вдалося зібрати понад 2500 кг сухих кормів та інших продуктів харчування. Окремі волонтери допомогли «Щасливим тваринам» коштами. Студенти та школярі допомогали у прибиранні закладу та вигулі тварин.

На базі Центру працює кваліфікований ветеринар, є спеціально обладнаний кабінет для проведення процедур та операцій. Наразі продовжується будівництво сучасних вуличних вольєрів та міні-стерилізаційного пункту. Все для того, щоб безхатні тварини почувалися комфортно.