Новини

Назад

У Маріуполі покажуть онлайн-спектакль українсько-німецького виробництва

15 травня 2020, 10:20
545
Культура

21 травня в 20.00 в прямому ефірі Маріупольського телебачення покажуть онлайн-спектакль українсько-німецького виробництва «Lorenz.io [Ромео зустрічає Юлію]». Учні Маріупольського міського ліцею під керівництвом режисерів народного театру «Театроманія» з колегами з німецького Дортмунда 9 місяців працювали над спільною театральною постановкою. Репетиції регулярно проходили онлайн.

Спочатку проект планувалося реалізувати в рамках фестивалю «ГОГОЛЬФЕСТ» з використанням діджитал технологій. Але карантинні обмеження внесли коректування, і було прийнято рішення показати спектакль на віртуальній-сцені.

«У виставі задіяно 20 юних акторів-аматорів. 9 місяців працювали над міжнаціональним театральним проектом. У жовтні команда відвідала з дітлахами Дортмунд, де познайомилася з німецькими театралами і попрацювала над першим драфтом вистави», - зазначив режисер «Театроманіі» Антон Тельбізов.

Підлітки грають історію кохання між Ромео і Джульєттою, які походять з двох протилежних сімей та країн. Віртуальний світ зустрічається з реальним завдяки грі Lorenz.io, де кожен може приміряти маску відомих героїв Верони.

Проект проходить завдяки Goethe-Institut Ukraine, громадської організації ГОГОЛЬFEST і Akademie für Theater und Digitalität з міста Дортмунд при дружній підтримці Міністерства закордонних справ ФРН (Auswärtiges Amt).

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.