Новини

Назад

У Маріуполі подовжено карантин у школах у зв’язку із рекомендацією Донецької обласної державної адміністрації

02 березня 2018, 19:27
7956
Суспільство, Освіта, Житлово-комунальне господарство

До Маріупольської міської ради надійшла телефонограма рекомендаційного характеру від Донецької обласної державної адміністрації, у якій є прохання призупинити освітній процес до 6 березня 2018 року включно у закладах освіти, опалення яких здійснюється природнім газом.

У телефонограмі посилаються на ситуацію, пов’язану із скороченням постачання природнього газу на територію України та результати засідань Ради національної безпеки та оборони України, Кризового комітету Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. У листі йдеться, що прийняте рішення про настання кризової ситуації рівня надзвичайної ситуації. На підставі листа Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 02.03.2018 № 03/31-1739 рекомендовано призупинити освітній процес з метою зменшення споживання природнього газу.

Також на своїй офіційні сторінці у Фейсбук, до жителів Донеччини звернувся Голова ДонОДА Павло Жебрівський. Зокрема він сказав наступне: «Я, як керівник Донецької облдержадміністрації, звертаюся до керівників громад, підприємств, установ та до кожного жителя Донеччини: не витрачайте газ марно, за можливості - прикрутіть опалення на один градус. Відповідні телефонограми на міста розіслали й департаменти та управління ДонОДА».

Наразі у Маріуполі всі школи міста вже два тижні знаходяться на карантині. Карантин буде подовжений до 6 березня включно. Завтра, 3 березня, дитячі садочки будуть працювати у штатному розкладі. Далі буде дана офіційна інформація щодо режиму роботи у найближчі дні.

Підприємство «Маріупольтепломережа» лімітами газу забезпечено. В житло, лікарні та об’єкти соціальної сфери теплоносій постачається без збоїв.

За інформацією прес-служби Групи Метінвест, промислові підприємства Маріуполя працюють у штатному розкладі. Природній газ на підприємства надходить у необхідному обсязі.

Слідкуйте виключно за офіційною інформацією.