Новини

Назад

У Маріуполі подарували радість дітям

22 березня 2018, 16:07
956
«Маріуполь 240: фарби доброТи»

Сьогодні п'ятирічна Марійка та десятирічний Кирило отримали подарунки, про які вони мріяли. Тепер дівчина може розвивати свої здібності у сухому басейні, а хлопчик, разом зі своєю сестрою, гратиме у м`яч та машинкою на дистанційному управлінні. Благодійники вирішили не називати своїх імен, бо щиро хотіли допомогти маленьким маріупольцям.

Приїхав привітати дітей символ 2018 року – Вогняна собака. Діти були безмежно раді такому гостю, з цікавістю його розглядували, тримали його за вуха та лапки.

Марія має проблеми з руховим і речовим апаратами. Тому басейн став їй у нагоді. Тепер вона вдома зможе постійно тренуватися. Дівчина розвиватиме моторику рук і зміцнювати м`язи ніг. За словами батьків, дівчинка дуже позитивна, любить дивитися телевізор. Її жартівливо називають «іноземкою», бо завжди акцентує свою увагу на пісні виконавців інших країн.

«Кожні два місяці ми їздимо на реабілітацію до Харкова. Там проходимо ЛФК, слухаємо музику задля вмикання всіх процесів мозку, займаємося з логопедом. Тепер у нас є сухий басейн, де Марійка продовжуватиме заняття та вправи, які ми проходимо у Харкові. Нам постійно потрібно займатися», - зауважила мати дівчинки.

Кирило отримав свій бажаний подарунок напередодні свого Дня народження. Скоро йому виповниться одинадцять. Він отримав радіокеровану поліцейську машину, волейбольний м`яч і солодощі.  За словами матері хлопчика, Кирило має органічне ураження центральної нервової системи. Йому важко самостійно пересуватися та він не в змозі розмовляти. Хлопчик дуже дружелюбний, любить  гратися зі своєю молодшою сестрою.

«Ми вдячні за такий подарунок. Нам дуже приємно, що нас почули. Дякуємо, що  про нас не забули», - розповіла мати Кирила.

Батьки дітей сильні духом та вірять у найкраще. Задля здоров`я та нормального розвитку своїх чад готові віддати останнє. Впевнені, що їх діти обов`язково стануть самостійними та будуть теж допомагати іншим.