Новини

Назад

У Маріуполі планують завершити опалювальний сезон 10 квітня

06 квітня 2018, 19:15
970
Житлово-комунальне господарство

Директор КП «Маріупольтепломережа» Дмитро Мирошниченко зазначив, що згідно з метерелогічними даними, в Маріуполі планують відключати опалення з 10 квітня.

«Для припинення опалювального сезону існує один критерій - протягом трьох діб середньодобова температура повинна бути не нижче 8 градусів. Згідно з метеорологічними даними, очікуємо цього періоду з 10 квітня. 9 квітня будемо орієнтуватися по погоді, щоб прийняти остаточне рішення. Або припинити подачу теплопостачання 10 квітня, або продовжити його далі», - зазначив Дмитро Мирошниченко.

Подача гарячої води буде здійснюватися до кінця квітня. «Буде зроблений економічний розрахунок з приводу доцільності подачі гарячої води в міжопалювальний сезон», - сказав директор «Маріупольтепломережі».

Підводячи підсумки роботи підприємства, Дмитро Мирошниченко підкреслив, що значних відключень подачі теплоносія не було. Єдиний недолік - зроблена недостатня перевірка магістралей, що викликало пориви під час початку опалювального сезону.

Загальна сума надання послуг підприємства жителям міста - 400 мільйонів гривень. Борг по несплаті з боку населення склав близько 85 мільйонів гривень. Також є питання про невідшкодування пільг і субсидій з боку держави. Станом на 1 квітня, включаючи нарахування березня, ця цифра становить близько 175 млн гривень.

«Ми неодноразово закликали жителів вчасно оплачувати рахунки. Пропонували укласти договір про реструктуризацію, або ж оформити субсидію або пільги. Ми прекрасно розуміємо величину тарифів і йдемо назустріч », - підкреслив Дмитро Мірошниченко.