Новини

Назад

У Маріуполі підвели підсумки опалювального сезону

09 квітня 2020, 14:28
697
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

Опалювальний сезон 2019/2020 в Маріуполі пройшов успішно. На основних теплотрасах не було допущено аварій, жителі були забезпечені теплом і гарячою водою. Про це сьогодні розповіли директор департаменту розвитку житлово-комунальної інфраструктури Ігор Бабек та директор КП «Маріупольтепломережа» Дмитро Мірошниченко.

«Опалювальний сезон буде завершено за умови збереження протягом трьох діб +8 градусів. Така погода очікується найближчим часом. Разом із закінченням сезону буде припинена подача гарячої води», - розповів Ігор Бабек.

Він зазначив, що ціна на газ в Україні була стабільна, що дозволило пройти сезон зі зниженням на 15% вартості діючого тарифу. Таке ж зниження, за його словами, буде відображено в квитанціях абонентів за березень.

Дмитро Мірошниченко підкреслив, що вже йде підготовка до старту наступного опалювального сезону. Запланована заміна близько 42 кілометрів мереж і заміна так званих «перетенів» під усіма дорогами, які будуть реконструйовані. У всіх дворах, де будуть створені в цьому році «Затишні двори», проведуть заміну мереж.

«Відразу після зупинки котелень будуть проведені гідравлічні випробування. Для всіх жителів будинків ми розіслали «пам'ятки» з інформацією про підготовку будинку до наступного опалювального сезону», - підкреслив він.

Дмитро Мірошниченко звернувся до жителів з проханням оплачувати послуги за теплопостачання незважаючи на карантин. Це можна зробити через платіжні інтернет-системи або через «Особистий кабінет».

«Благополучний старт наступного сезону - це наша спільна відповідальність», - сказав він.

Читайте також наші новини в Facebook та Telegram.