Новини

Назад

У Маріуполі перевірили понад 5 тисяч торгівельних об'єктів 

29 жовтня 2021, 16:01
2635
Суспільство

Донецька область продовжує перебувати у «червоній зоні» карантину. Згідно з постановою Кабміну, діють обмеження роботи та відвідування громадських закладів. У Маріуполі їх дотримання перевіряють представники виконкому та поліції.

Рейди по торговельних об’єктах та закладах громадського харчування проводяться щодня та в усіх районах міста. Працює 16 або 18 груп. З 18 жовтня перевірено 5500 об’єктів. Протоколи виписують за відсутність довідки про щеплення, відсутність захисної маски або спеціальної розмітки у приміщені. Штраф за не виконання постанови для відвідувачів – від 17  до 34 тисяч гривень, для адміністраторів та власників підприємств – від 34 до 170 тисяч гривень.

Так, з 25 жовтня мають право працювати відкрито за умови, що не менше 80% їх персоналу щеплено (однією або двома дозами вакцини) об'єкти, у яких 60% площі зайнято продуктами харчування, ліками, засобами гігієни та побутовою хімією, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, садивним матеріалом та добривами. Пошти, а також підприємства, які надають послуги з ремонту одягу, взуття, машин і побутової техніки, фінансові установи та заправки. 

Перукарні та салони краси працюють лише за попереднім записом. У приміщеннях має знаходитися одна людина на 10 кв. м. На підлозі обов'язкова розмітка для дотримання дистанції. Працівники та відвідувачі мають бути в захисних масках. Відвідувачі цих закладів не повинні пред’являти довідку о вакцинації, сертифікат чи ПЛР-тест.

Заклади громадського харчування  та торгівельні об’єкти, що реалізують непродовольчі, промислові товари (одяг, будівельні матеріали, техніку) можуть працювати у відкритому режимі за умови 100% вакцинації (двома дозами) персоналу або проходження ПЛР-тесту раз на три дні. Відвідувачі цих закладів  мають обов’язково пред’являти при вході довідку або сертифікат о проходженні повного курсу вакцинації або ПЛР-тест. Перевіряти їх мають працівники або охорона закладів. В інших випадках кафе чи ресторан має працювати лише на виніс або на доставку.

Спортивні зали можуть працювати лише за умови 100% вакцинації (двома дозами) персоналу та відвідувачів.