Новини

Назад

У Маріуполі оновлюють шкільну інфраструктуру

18 серпня 2021, 16:54
1004
Освіта, Засідання виконавчого комітету

Маріупольський міський ліцей планують капітально відремонтувати, а біля школи №5 побудувати сучасні спортивні майданчики. Такі рішення сьогодні прийняли члени виконкому під головуванням мера Вадима Бойченка.

Як зазначив начальник міського управління капітального будівництва Микола Трифонов, ремонтом ліцею передбачається оновлення всіх внутрішніх приміщень, фасаду, покрівлі, заміна інженерних мереж. Вартість будівництва – майже 100 млн грн. Проєкт буде подаватись на безповоротну фінансову допомогу від Європейського інвестиційного банку.  

Заступник міського голови Олександр Кочурін розповів, що міський ліцей стане одним з семи закладів старшої школи, які будуть пов’язані з університетами.

 «Ми хочемо сформувати соціальний ліфт для учнів. Для цього профілізуємо ліцеї й школи та пов’язуємо їх з конкретними вищими навчальними закладами. Так, міський ліцей буде готувати майбутніх абітурієнтів Маріупольського державного університету та Донецького юридичного інституту. Крім міського ліцею, такими профільними закладами стануть: школи №7, 40, 48, Морський, Технічний та Технологічний ліцеї», - сказав заступник міського голови.

Микола Трифонов також детально розповів про будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям, універсального та воркаут майданчиків при школі №5 у мікрорайоні «Східний». Проєктом передбачається встановлення сучасного спортивного тренажерного обладнання, озеленення та освітлення території.

Проєкт став можливим завдяки перереєстрації клубу «Шахтар» у Маріуполі. В рамках програми «Місто без околиць» оновлюється спортивна інфраструктура саме у віддалених мікрорайонах та селищах. Так, спортивний майданчик буде створено й при школі №15, яка розташована у мікрорайоні «Черемушки».

«Ключове завдання – створити комфортні умови для навчання та фізичного розвитку наших дітей. Маємо відкрити для них нові можливості у рідному місті. Щоб ще зі шкільної лави вони бачили перспективи свого розвитку у Маріуполі», - підкреслив Вадим Бойченко.

Крім питань освіти члени виконкому розглянули 42 питання. Серед них -  проєкт додаткових заходів з енергозбереження Міського палацу культури у Лівобережному районі та правила приймання стічних вод до системи централізованого водовідведення.