Новини

Назад

У Маріуполі обговорили сучасні методи терапії СНІДу

21 серпня 2019, 13:14
636
Суспільство, Медицина

У Маріуполі пройшов круглий стіл щодо розширення доступу населення до методів антиретровірусної терапії. Даний метод лікування заснований на прийомі декількох противірусних препаратів одночасно. В обговоренні взяли участь співробітники департаменту охорони здоров'я Маріупольської міської ради, міського та обласного центрів СНІД та представники міжнародних організацій СDС, USAID та I-TECH.

Основна мета - визначення і обговорення основних проблем та бар'єрів у розширенні доступу до антиретровірусної терапії (АРТ) в регіоні. Партнери визначили можливості подальшої співпраці в даному напрямку і умови технічного оснащення центрів, в рамках підтримки американських партнерів. Розробили короткостроковий план дій для покращення послуг з тестування та лікування ВІЛ-інфекцій.

Заступник директора офісу CDC Наталія Подольчак назвала роботу Маріупольського міського центру СНІД - проривом року в Україні. В ході зустрічі сторони узгодили подальші кроки щодо створення умов в місті по розширенню доступу до АРТ.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.