Новини

Назад

У Маріуполі обговорили проект програми «Разом - ми єдині»

14 серпня 2018, 15:14
1335
Соціальне забезпечення

Сьогодні, перед представленням на засіданнях депутатських комісій, пройшло фінальне обговорення міської цільової програми підтримки, адаптації та профорієнтації дітей та молоді з інвалідністю. Програму «Разом – ми єдині» планується реалізувати до 2022 року.

Участь у заході брали директор департаменту соціального захисту населення міської ради Андрій Ремпель, представники департаменту освіти, охорони здоров’я, депутати та представники громадських організацій.

За статистикою, у Маріуполі кожна 7-ма дитина при народжені має патологічні відхилення. На початок 2018 року у місті мешкає біля 1500 дітей з інвалідністю та 4500 осіб з інвалідністю з дитинства. Такі дані показують високу необхідність впроваджувати та розвивати послуги раннього втручання, підтримки сім’ї у важких життєвих обставинах, соціально-педагогічну реабілітацію, інклюзивне навчання, професійну реабілітацію дітей та молоді з інвалідністю.

Під час обговорення проекту програми розглянули питання розвитку територіально доступних послуг раннього втручання у місті, розробки механізмів переходу від раннього втручання у дошкільне навчання, потім - у шкільне. А також фахівці підняли питання побудови дієвого механізму професійної освіти та забезпечення трудової занятості людей з інвалідністю. Усі зауваження і пропозиції були взяті у роботу перед прийняттям програми.