Новини

Назад

У Маріуполі обговорили проблеми поліомієліту

03 липня 2019, 14:48
656
Медицина

У дитячому консультативно-діагностичному центрі Міської лікарні №3 пройшла конференція на тему: «Маріуполь вільний від поліомієліту». У заході взяли участь практикуючі лікарі, адміністративний склад міських лікувальних установ, представники департаменту охорони здоров'я міської ради та епідеміологи з Донецького обласного лабораторного центру.

Доповідачі розповіли присутнім про аналіз здійснення епідеміологічного нагляду за поліомієлітом в Донецькій області в 2014- 2019 роках. Про заходи, спрямовані на попередження епідеміологічних ускладнень і про особливості комплексу щеплень проти поліомієліту.

Присутні торкнулися проблеми відмови батьків вакцинувати своїх дітей. Головний дитячий інфекціоніст департаменту охорони здоров'я Андрій Серветник зазначив, що за останні 20 років не було зафіксовано жодного випадку ускладнення від вакцинації.

«Налаштованість багатьох жителів проти вакцинації викликана поганою поінформованістю населення про вакцинацію. Після щеплень бувають ускладнення, на рівні 0,1 - 0,3%. Ускладнення не несуть особливої ​​небезпеки здоров'ю дитини», - підкреслив він.

Крім того, Андрій Серветник зазначив про доцільність прийняття закону про епідеміологічну безпеку, як в США та Ізраїлі. Відповідно до якого не вакцинована дитина не має права перебувати в дитячих садах і школах.

Лікар-епідеміолог Світлана Шкарупа розповіла про те, що вакцинація повинна бути триразовою.

«Вона проводиться в 2, 4 і 6 місяців. Потім повинна проходити ревакцинація. Вона проводиться у віці 18 місяців, в 6 і 14 років », - сказала лікар.

Зазначимо, що подібні конференції проводяться на базі маріупольських міських лікарень регулярно.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.