Новини

Назад

У Маріуполі обговорили проблеми людей з інвалідністю

09 листопада 2018, 16:55
857
Суспільство

В рамках програми «Доступний Маріуполь», під головуванням заступника міського голови Сергія Захарова, пройшло засідання членів комітету доступності маломобільних груп населення до об'єктів соціальної інфраструктури. Також, він зустрівся з людьми з інвалідністю, обговоривши хвилюючі їх проблеми.

У Валентини Михайлівни дитина не може ходити. Живе вона з сином на другому поверсі. Жінка розповіла, що в їхньому будинку, розташованому по вул. Шевченко, 226, немає можливості спуститися вниз з інвалідним візком.

 «У нас, на новому інвалідному візку, широкі колеса, а швелера, які встановлені вздовж сходів, вузькі і ми не можемо спуститися. Ліфт занадто маленький і з візком туди не зайдеш. Вже довгий час я не можу вивезти сина на вулицю. Тому дуже б хотілося, щоб замінили швелера на ширші», - розповіла жінка.

Сергій Захаров дав доручення представникам проектної організації розрахувати та в стислі терміни надати проект заміни ширини колії швелерів та зміцнити перильні огорожі, для зниження травмонебезпечності. Дані роботи передбачається провести протягом місяця.

У будинку по вулиці Будівельників, 154 також проживає сім'я з дитиною з інвалідністю. Однак тут немає необхідного пандуса та конструктиву, що дозволяє спустити інвалідний візок на перший поверх.

Заступник міського голови доручив представникам профільних підрозділів розглянути проблеми та знайти шляхи їх вирішення.

Відзначимо, що подібні об'їзди будуть продовжені. У найближчих планах - відвідати ще дванадцять адрес, де ситуація найбільш критична. Результати об'їздів будуть розглянуті на наступному засіданні комітету доступності.