Новини

Назад

У Маріуполі обговорили питання зайнятості осіб з інвалідністю

27 листопада 2017, 16:47
899
Суспільство, Соціальне забезпечення

У Маріупольському міському центрі зайнятості відбувся круглий стіл на тему: «Соціальні послуги особам з інвалідністю на основі підходу кейс-менеджменту». У заході взяли участь представники департаменту соціального захисту населення міської ради,  Донецького обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів, громадських організацій міста.

Директор центру зайнятості Юрій Чуприн зазначив, що досягнення консенсусу зацікавленими сторонами сприятиме підтримці соціально вразливих категорій населення. Допоможе впровадити нові підходи для вирішення питань зайнятості осіб з інвалідністю.

Він додав, що подолання невпевненості, оцінювання власних можливостей, побудова стратегії пошуку роботи, адаптація до ринку праці за допомогою індивідуального підходу до кожної людини - це робота кожного фахівця служби зайнятості та соціальних партнерів.

Присутні обговорили пропозиції щодо створення карти послуг та моделі надання послуг з сприяння зайнятості на основі підходу кейс-менеджменту. Учасники визначили критерії удосконалення механізму надання людям з інвалідністю послуг соціальними установами і роботодавцями.

Захід приурочили до Міжнародного дня людей з інвалідністю.