Новини

Назад

У Маріуполі обговорили питання інклюзії в сфері освіти

14 лютого 2020, 11:51
919
Суспільство, Освіта

У Маріуполі пройшов тренінг для співробітників Маріупольського логопедичного Центру, які працюють у садочках та школах міста. Тема зустрічі - «Основи інклюзивного шкільного навчання». Головним спікером стала сертифікована тренерка з питань інклюзії.

За словам заступниці директора школи №52 Ірина Пивоварової, такі зустрічі дуже важливі для педагогів. «Треба формувати правильні звички і своїм прикладом показувати дітям, що ми всі рівні. Робота з кожною дитиною завжди унікальна, і наше мета створити сприятливі умови для їх навчання та роботи над собою», - зазначила вона.

За круглим столом логопеди обговорили організацію інклюзивного навчання в дитячих садках та школах. Практичні та інтерактивні завдання тренінгу допомогли фахівцям відчути бар’єри та труднощі у комунікації дітей з особливими освітніми потребами при сприйманні й відтворенні інформації. Також фахівці виокремили основні принципи командного підходу до організації освітнього процесу для забезпечення ефективної підтримки дитини. 

Проєкт «Інклюзивна реформа шкільної освіти в Україні: впровадження найкращих світових практик» реалізується за підтримки Посольства США в Україні.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.