Новини

Назад

У Маріуполі обговорили можливості учнів закладів профтехнічної освіти

14 листопада 2019, 17:33
691
Освіта

Сьогодні в Маріуполі відбувся круглий стіл на чолі з заступником міністра освіти та науки з Петром Коржевським України за участю заступника міського голови Олександра Кочуріна. У ході заходу обговорили проблемні питання стосовно професійної освіти молоді та їх подальше працевлаштування.

Гострі питання у сфері освіти обговорювали в рамках регіональних відборів Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine 2020». Це змагання, де учасники від 18 до 22 років демонструють свої навички та виконують практичні завдання.

На круглому столі зібралися представники муніципалітету, бізнесу та влади. Головна мета – вислухати всі думки та пропозиції щодо покращення системи профтехнічної освіти в України. Як мотивувати молодь обирати робочі професії та досягати кар’єрного зросту на великих підприємствах.

«Треба давати дітям більше можливостей приймати рішення. Наша основна задача – створювати для них більше можливостей. Закладам освіти необхідно докладати зусиль, щоб їх випускники розуміли, як їх професія працює, які необхідно мати навички, здобути компетенції», - зауважив Петро Коржевський.

У свою чергу, Олександр Кочурін підкреслив, що У Маріуполі муніципалітет та представники бізнесу планують створювати спеціальні центри «експеріментаріуми», де діти можуть залучатися у різні процеси. Другий крок – створення гідної інфраструктури у закладах професійної освіти.

«В Україні немає аналогу такого центру. Вивчили досвід інших країн. Хочемо втілити таке в Маріуполі. Діти з раннього віку повинні залучатися до вивчення різних процесів, щоб мали змогу визначитися з майбутньою професією», - додав заступник міського голови.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.