Новини

Назад

У Маріуполі обговорили можливості протистояння дезінформації

09 липня 2020, 10:30
588
Суспільство, Освіта

Вчора на базі Маріупольського державного університету відбувся семінар-практикум «Дезінформація як інструмент гібридної війни: особливості поширення та можливості протидії». Він пройшов за участі представників дипломатичних структур, експертів, військовослужбовців і студентів. Мета -  ознайомити учасників із методами і технологіями дезінформації та засобами протистояння їй.

Семінар організовано у рамках проєкту «Інформаційні війни проти України та інших європейських країн: досвід Литви у протидії пропаганді». Він здійснюється за фінансової підтримки Програми розвитку співробітництва та просування демократії Міністерства закордонних справ Литовської Республіки та за сприяння Державного комітету телебачення і радіомовлення України.

На відкритті учасників привітали ректор МДУ Костянтин Балабанов і голова Центру публічної дипломатії, ексвіцеміністр культури України з питань євроінтеграції Андрій Вітренко. Під час заходу з доповідями виступили начальник відділу міжнародного співробітництва та комунікацій Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС Катерина Смаглій, головний спеціаліст відділу європейської та євроатлантичної інтеграції Державного комітету телебачення і радіомовлення УкраїниІрина Жовта, експерти з комунікацій, питань інформаційних війн та інформаційної безпеки, а також вчені Вільнюського університету та Маріупольського держуніверситету.

Учасники дискутували на теми інформаційних викликів і загроз, а саме протидії пропаганді на місцевому та державному рівнях, важливості посилення незалежних ЗМІ, протистояння маніпуляції та її впливу через телебачення та Інтернет. Практична частина заходу сприяла набуттю навичок розпізнавання фейків і критичного аналізу інформації.