Новини

Назад

У Маріуполі обговорили можливість відкриття філії Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури

02 березня 2018, 16:44
1954
Освіта, Культура

Сьогодні міський голова Маріуполя Вадим Бойченко зустрівся з ректором Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури Андрієм Чебикіним, народним депутатом України Сергієм Тарутою. Вони обговорили можливі перспективи відкриття в Маріуполі філії Академії.

Мер розповів, що Маріуполь - це місто з глибокою історією, багатою культурною спадщиною, цікавою архітектурою та великим туристичним потенціалом. Цього року Маріуполь - місто Марії святкує 240 років. Це сильне, розумне та надихаюче місто, яке, за словами Вадима Бойченка, покликане стати кращим у Східному регіоні та обличчям відновленого українського Донбасу.

Вадим Бойченко зазначив, що Маріуполь - це скарбниця талановитої молоді. Вихованці школи мистецтв, музичної та художньої школи прославляють місто не тільки в Україні, а й за її межами. І цей напрямок має знайти своє продовження в Маріуполі.

«Ми хочемо, щоб талановита молодь знаходила себе в Маріуполі, а не виїжджала в інші міста України. У нас усе є, щоб розкрити цей потенціал на місці. Ми готові надати підтримку. Я сподіваюся, що наші плани здійсняться і діти будуть ставати тут, у Маріуполі, справжніми художниками і, можливо, архітекторами»,
підкреслив міський голова.

У свою чергу, Андрій Чебикін зазначив, що знайомий з Маріуполем. Тут народився талановитий художник - Архип Куїнджі. Працює спілка художників України та йому доводилося відкривати у нас у місті персональну виставку, де він познайомився з інтелігенцією Маріуполя.

«Філіал академії реально відкрити у Маріуполі.  Ми відкритті для того, щоб це зробити. Для того, щоб це втілити повинна бути ініціатива міста, його фінансова сила, бажання молоді, а головне – науково-педагогічний склад», - розповів ректор.

Мер запевнив, що у міста є таке бажання. Маріуполь готовий надати умови для того, щоб філія образотворчого мистецтва і архітектури з'явилася на території міста, але це питання ще потрібно детально відпрацювати.

Також Вадим Бойченко подякував Сергія Таруту за активну участь у переговорних процесах.

 «Це знаковий день для Маріуполя. Питання розвитку міста і його культурної складової є одним з фундаментальних. Ми постараємося тут, у Маріуполі, зробити культурну столицю», - додав народний депутат України.