Новини

Назад

У Маріуполі обговорили економічний розвиток міста і Донецької області

18 вересня 2020, 14:17
1188
Суспільство

Сьогодні Маріуполь відвідав перший заступник Міністра з питань реінтеграції та тимчасово окупованих територій України Ростислав Замлинський. В ході робочого візиту він зустрівся з секретарем міської ради Степаном Махсмою, заступниками міського голови Сергієм Орловим і Михайлом Івченко, радником голови Донецької ОДА Миколою Трофименко, а також директором департаменту з питань економіки Євгеном Бодягіним. На зустрічі були присутні представники сфери освіти, малого і середнього бізнесу. Основною темою обговорень стала Стратегія розвитку економіки. Маріуполь представив свої напрацювання візії та місії на майбутнє десятиліття.

Делегація з Києва представила свою Стратегію розвитку Донецької та Луганської областей, в якій Маріуполю приділяють велику увагу. Основні теми: навколишнє середовище, розвиток освіти, інфраструктури та досудової системи, підтримка малого і середнього бізнесу, робота з аграріями, формування туристичного кластера.

«У центрі Стратегії розвитку - людина. Далі - точки територіального зростання, реалізація та формування інвестиційних пріоритетів. Створення комфортних умов проживання і формування відповідної соціальної та транспортної інфраструктури», - зазначив Ростислав Замлинський.

Степан Махсма зазначив, що у міста є Стратегія розвитку до 2021 року: "Вона спрямована на поліпшення комунальних послуг і розвиток муніципальних сервісів. Ми впевнено виконуємо поставлені завдання".

Наступний етап - Стратегія можливостей на 2021-2030 роки. Попередньо включає 10 ключових сфер: технології, трансформація економіки, культура і спорт, креативність молоді, чисте навколишнє середовище, функціональність, дизайн міста, освіту, охорону здоров'я, вперше буде розроблятися імідж і бренд міста на міжнародному рівні.

«Вся робота над новою Стратегією спрямована на економічний розвиток Маріуполя, доступність муніципальних функцій, підвищення рівня задоволеності серед маріупольців і зацікавленості серед гостей міста. Завершити проєкт планується в першому кварталі 2021 року. У розробці ми спираємося на досвід Піттсбурга, залучаємо фахівців з різних міст України та Європи», - розповів заступник міського голови Сергій Орлов.