Новини

Назад

У Маріуполі новий маршрут поєднає Приморський та Лівобережний райони (СХЕМА)

19 грудня 2019, 11:00
2431
Суспільство, Транспорт

Від сьогодні вулицями міста курсуватиме новий автобусний маршрут під № 28а. Він буде рухатися від МКР «Черьомушки» до МКР «Східний». Його протяжність складає 25,5 км. Час роботи – з 5.25 до 23.00. З роботою нового маршруту ознайомився міський голова Вадим Бойченко.

На лінію 28а вийде 7 автобусів великої місткості з інтервалом до 30 хвилин в часи пік. Маршрут відновить транспортне сполучення ЖМР «Черьомушки» та ЖМР «Східний», якого не було понад 10 років. Посилить роботу транспорту у Лівобережному, Центральному та Приморському районах. З’явиться новий напрямок з проспекту Будівельників до Лівого берегу, який раніше був відсутній. 

За словами Вадима Бойченка цей маршрут, який ми запускаємо, надає нашим жителям нові можливості та робить муніципальний транспорт доступнішим. Першим етапом на цьому шляху стало заміщення транспорту - 113 одиниць техніки оновилися.

Сьогодні ми перейшли  на етап розвитку - 30 нових автобусів вже поїхали маршрутами Маріуполя.  Ключове – ми втілюємо у життя нову транспортну модель, аналізуючи потреби жителів нашого міста. Саме тому  ми відроджуємо маршрут №28, який був забутий 10 років тому
зауважив мер.

Новий 28а курсуватиме через важливі соціальні об’єкти: Мультицентр, парк «Веселка», МК «Азовсталь», Драмтеатр, міська лікарня №3, Центр надання адміністративних послуг, Азовський морський інститут, Донецький юридичний інститут та Морський торговельний порт.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.