Новини

Назад

У Маріуполі нагородили найкращого спортсмена вересня

06 жовтня 2017, 13:42
1114
Спорт

Їм став греко-римський борець, стипендіат Маріупольської міської ради Геннадій Завертайло. Привітали спортсмена начальник учбово-спортивного відділу управління фізичної культури та спорту Георгій Федоренко та депутат міськради Володимир Курський. Спортсмена нагородили кубком, грамотою та пам’ятними подарунками.

«Ця людина неодноразово підіймалася на п’єдестал, як призер та переможець змагань. Це гордість Маріуполя», - зауважив під час церемонії нагородження Георгій Федоренко.

Володимр Курський додав, що йому приємно усвідомлювати, що у Маріуполі проживає молодь, яка націлена на глобальні зміни. Депутат побажав іншим мати таку ж націленість та завзятість, як у Геннадія Завертайло: «Тільки разом ми зможемо зробити наше місто здоровим та прогресивним».

За словами самого Геннадія Завертайло, його шлях у якості борця почався з 10 років. За цей час він встиг стати 4-кратним чемпіоном України та срібним призером чемпіонату світу з греко-римської боротьби. Він зізнається, що буває «опускаються руки», але дух суперництва завжди перемагає та стимулює стати першим.

«Я завжди хочу, щоб мною пишалися мої батьки та родичі. І роблю все можливе для цього. Мої близькі та рідні, друзі завжди мене підтримують і це стає для мене додатковим, але дуже важливим стимулом», - підкреслив Геннадій Завертайло.

Слід відзначити, у вересні на звання «Кращого спортсмена місяця», крім Геннадія Заветайло, були номіновані: бронзова призерка чемпіонату світу з пауерліфтінгу Руслана Краснова, чемпіон України з американського футболу Дмитро Татарін, чемпіон України з парусного спорту Валерій Кудряшов, бронзовий призер чемпіонату світу з армрестлінгу Олександр Баладін та чемпіонка світу з кікбоксінгу Уляна Міщенко.