Новини

Назад

У Маріуполі на один мурал стало більше

10 грудня 2021, 14:28
758
Суспільство

До дня прав людини у Лівобережному районі відкрили новий мурал.  Знайти його можна на стіні будинку №5 вулиці 130-ої Таганрогської дивізії. Його присвятили темі рівності між людьми.  

Цей проєкт реалізовано місією ООН з прав людини в Україні. На муралі зображено кубик Рубіка. Він символізує ідеї різноманітності та рівноправ’я, до якого всі прагнуть. Над створенням працювали волонтери, які залишили відбитки ладонь, на знак підтримки. Мета муралу -  звернути увагу на права людини, підвищити обізнаність на цю тему, сприяти солідарності та повазі один до одного.

«Одним з ключових параметрів прав людини - є право на соціальний захист. У нашому місті для цього створена ціла система соціальних закладів та міських програм, які розширюють права людини. Такі проєкти дають замислитися над важливістю прав, а ще прикрашають місто», - зазначив заступник директора департаменту соціального захисту населення Сергій Голубков.

Подібні мурали також розташовані  й в інших містах України - в Одесі, Краматорську та Харкові. Дізнатися більше інформації про них можна завдяки QR-коду, який розташовано на стіні.