Новини

Назад

У Маріуполі муніципалітет і Група Метінвест підписали Меморандум про співпрацю

16 жовтня 2020, 20:16
1659
Суспільство

Міський голова Вадим Бойченко і генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков обговорили подальшу співпрацю між муніципалітетом і бізнесом. Сторони визначили три ключові вектора, які ляжуть в основу стратегії можливостей міста і підписали Меморандум про співпрацю.

Вадим Бойченко наголосив на важливості співпраці міста з соціально відповідальним бізнесом. Він позначив ключові напрямки, які можливо вирішити спільними зусиллями.

«Жителі Маріуполя поставили перед нами кілька викликів, які ми можемо вирішити спільними зусиллями з нашими надійними партнерами. Так з'явилося три соціальних програми: «Більше ніж сталь», «Більше ніж турбота» і «Більше ніж мрія». Кожна з них містить в собі ряд проектів, спрямованих на розвиток Маріуполя. Це і будівництво доступного житла, і розвиток медицини, і створення нових місць відпочинку», - сказав Вадим Бойченко.

Міський голова розповів, що створення нового доступного житла в Маріуполі почнеться з будівлі першого в Україні «Сталевого дому». Завершити будівництво нового будинку планують вже в наступному році. Вадим Бойченко зазначив, що Група Метінвест надасть сталь абсолютно безкоштовно. Завдяки чому, вартість нових квартир з обробкою для жителів міста буде на рівні вторинного житла.

Медицина, за словами міського голови, була в фокусі уваги протягом останніх п'яти років. У планах - створення Регіонального дитячого інфекційного центру, Лабораторного та Діагностичного центрів. Для маріупольців стануть доступними якісна діагностика та лабораторні дослідження на сучасному обладнанні. Для пенсіонерів та дітей вони будуть безкоштовними. В інфекційному центрі організовують відділення як від респіраторних, так і від кишкових інфекцій. Крім того, відкриють повністю обладнану реанімацію.

Вадим Бойченко наголосив на ключовій ролі меткомбінатів в питанні забезпечення маріупольських лікарень киснем. Це дозволило створити понад 90 кисневих точок. Зі свого боку, Юрій Риженков додав, що компанія має намір і далі допомагати місту боротися з пандемією.

Також спільними зусиллями муніципалітет і Метінвест займуться реалізацією масштабного проекту - реконструкцією пляжу Піщаний. Він стане новим місцем тяжіння. Тут з'являться музей природи, амфітеатр і велодоріжки. «Родзинка» проекту - фунікулер, який буде доставляти жителів зі спуску селища Моряків на пляж.

«Бізнес не може жити окремим від міста життям. Тим більше, коли це містоутворюючі підприємства, на яких працює близько 30% працездатного населення. Це наші люди, і ми хочемо, щоб вони жили в комфортному місті. За десять років ми направили 850 млн гривень соціальних інвестицій до Маріуполя. Ми жодного разу не відмовилися від узятих зобов'язань, незважаючи на напружений час, війну, економічні кризи і пандемію. У критичних умовах виділяли додаткове фінансування. Тому що для акціонерів компанії розвиток міст не менш важливий, ніж модернізація підприємств. Вони готові допомагати і допомагають, беручи безпосередню участь у просуванні спільного сталого розвитку міст та громад», - сказав Юрій Риженков.

На завершення круглого столу міський голова зазначив, що є і питання, які є непростими і вимагають ретельного опрацювання. Зокрема, екологія.

«Щоб не політизувати тему екології, пропоную після всіх виборних процесів зібратися і разом обговорити це питання. Муніципалітет, керівництво Групи Метінвест і генеральні директори меткомбінатів міста, експерти і громадськість. Ми разом заслухаємо плани модернізації виробничих потужностей підприємств. Разом знайдемо рішення», - підкреслив міський голова.